Noticies

Torna

Prop de 2.000 alumnes han participat en l’Èxit Estiu 2017

21/07/2017

Del 3 al 21 de juliol prop de 2.000 estudiants de 48 instituts públics de la ciutat han participat en la cinquena edició del programa Èxit Estiu del Consorci d’Educació.

Prop de 2.000 alumnes d’educació secundària de 48 centres educatius públics de la ciutat han participat des del passat 3 de juliol fins avui en la cinquena edició del programa Èxit Estiu del Consorci d’Educació.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del pla de «Suport a l’estiu, èxit al setembre» que el Consorci impulsa conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona.

El programa Èxit Estiu vol ajudar l’alumnat de secundària amb més de dues assignatures suspeses al juny a afrontar amb èxit l’avaluació extraordinària de setembre. Enguany l’alumnat de 23 dels centres que hi han participat ha tingut la possibilitat de complementar el reforç escolar amb una activitat esportiva gratuïta impulsada per l’Institut Barcelona Esports (IBE) que es fa als mateixos instituts.

En aquesta cinquena edició, a més,  quatre instituts més participaran en l’extensió del projecte que tindrà lloc a finals d’agost: Institut Barri Besòs, Institut Bosc de Montjuïc, Institut Escola Turó de Roquetes i Institut Montjuïc.

 

Amb la metodologia i l'estructura de l'Exit 1

El programa Èxit Estiu aprofita la metodologia i l’estructura de funcionament del programa Èxit 1 de reforç escolar que desenvolupa durant el curs i s’adreça fins a un màxim de 40 alumes per centre educatiu, de 1r a 4t d’ESO, que ha suspès de dues a quatre matèries a la convocatòria ordinària de juny.

Ofereix a l’alumnat atenció personal i individualitzada per ajudar-lo a fer els deures d’estiu i adquirir una motivació positiva cap als aprenentatges de cara a l’avaluació extraordinària de setembre.

 

Un equip de 122 amics@grans

Per donar aquesta atenció personal i individualitzada a l’alumnat, el programa Èxit Estiu ha comptat aquest any amb 122 amics@grans, 25 coordinadors de centres i 6 coordinadors de zona.

Com en el programa Èxit 1 de reforç escolar, la figura fonamental del programa Èxit Estiu són els amics@grans, els nois i noies - la seva majoria ex alumnes dels instituts implicats- que ajuden l'alumnat a fer els dossiers d’activitats i a preparar-se els exàmens de les assignatures suspeses, amb el suport dels coordinadors/es. En grups petits, en molts casos especialitzats en ciències o lletres, els amics@grans proporcionen recursos a l’alumnat per organitzar-se l’estudi, aclarir conceptes i sistematitzar les matèries.

 

Ajuts per a activitats de suport a 12 centres concertats

Enguany a un total de 12 centres concertats de la ciutat se’ls han concedit ajuts específics per donar suport a l’organització d’activitats de reforç escolar a través de la resolució del Consorci d’Educació, per la qual es convoquen ajuts a centres privats sostinguts amb fons públics (concertats) de Barcelona.

Aquests ajuts preveuen una dotació per a l’organització de sessions de reforç escolar durant l’estiu per preparar les proves de recuperació de setembre i també per a la l’organització d’una activitat esportiva complementària a l’estiu. Es prioritzen aquells centres situats en barris amb una població més vulnerable, o tenen un major nombre de població immigrant i uns resultats acadèmics per sota de la mitjana de la ciutat.

 

 

Més informació Web del programa Èxit Estiu
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail