Noticies

Torna

L'ampliació de centres i la millora del procés de preinscripció ajusta l’oferta a la demanda de les famílies

20/07/2017

La vicepresidenta del Consorci d’Educació de Barcelona i tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i la gerent del Consorci d'Educació, Mercè Massa, han fet aquest matí una valoració del procés de preinscripció del curs 2017-2018 i de les inversions en obres d'aquest any en una roda de premsa que s'ha celebrat a la seu del Consorci.

La vicepresidenta i la gerent del Consorci d'Educació de Barcelona han explicat en la roda de premsa d'aquest matí que, un cop finalitzat el procés de preinscripció, les xifres posen de manifest que han disminuït les diferències entre les escoles més demanades i les menys sol·licitades, una mostra que les famílies veuen una equivalència entre els centres i s’aconsegueix així un dels objectius impulsats des del Consorci. També s'observa un reequilibri de la demanda entre l'escola pública (49,7%) i la concertada (50,3%).

Laia Ortiz ha destacat la "necessitat d’incrementar l’oferta per estar a l’alçada de l’equilibri i de les necessitats de les famílies. A l’hora de millorar el procés de preinscripció hem tingut en compte millorar l’equitat, la qualitat i la proximitat dels centres educatius als alumnes. Per això tindrem sis noves escoles i un nou institut. I per això hem treballat per aconseguir reduir clarament els grups addicionals fins a només dos grups”.En aquest sentit, Mercè Massa, ha posat en relleu que “les millores en el procés de preinscripció, la informació i la transparència han afavorit que només el 0’6% de les sol·licituds a P3 s’hagin hagut de fer d’ofici”

Pel que fa la preinscripció, enguany com a novetat s'ha posat en marxa l'ampliació de la sol•licitud per a totes aquelles famílies que no han aconseguit plaça en un dels centres demanats. S'ha reduït fins el 0,6% el nombre d'assignacions d’ofici a P3 i al 2,1% a l'ESO. En total, un 97,9% ha aconseguit plaça en un dels centres demanats a P3, mentre que el 95% ho ha fet a l'ESO.

Un altre dels punts importants que Laia Ortiz i Mercè Massa han destacat del procés de preinscripció és que de les 400 sol·licituds amb documentació acreditativa de malaltia digestiva crònica, i que dóna 10 punts en el procés de baremació, l'11% han estat desestimats per no complir amb els requisits.

 

Inversions i obres d'estiu

En el marc de la roda de premsa també s'ha parlat de les inversions en nous equipaments i la millora dels ja existents per les quals Ajuntament i Departament d'Ensenyament aposten, a través del Consorci,  durant les vacances d’estiu i durant tot l’any. Es preveu una inversió que arribarà al total del 13.328.313 €€ durant el global de l’any 2017. Durant l’estiu es faran arranjaments a 91 escoles i 25 instituts. La inversió en centres educatius serà, doncs, de 10.469.531 € en escoles d’educació primària i 2.858.780 € en instituts durant aquest any 2017

També s’inicien les actuacions per acollir les noves escoles i instituts (Escola Gràcia, Escola Cartagena, Escola Eixample I, Escola Eixample II, Escola Flor de Maig, Escola Anglesola i Institut Martí i Pous) amb un pressupost de 4.632.009,80 €.

En alguns dels centres ja existents, es faran adequacions per noves necessitats d’escolarització, amb una inversió que arriba als 1.569.665,56 €.

 

Més informació:

Dossier de premsa, PDF

Presentació de la roda de premsa, PDF

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail